Omgeving rondom camping Zwanenburg

Enkele hoogtepunten


 

 

Noordoost Fryslân heeft een prachtig en zeer gevarieerd landschap waar fietsen, wandelen en varen een ware beleving is. Met de imposante waddenkust, de unieke wâlden en prachtige vergezichten heeft de regio veel te bieden.

Ook valt Noordoost Friesland op door het markante landschap, de geschiedenis en de cultuur. Er zijn 9 musea waar je kunt genieten van de unieke geschiedenis en cultuur van het gebied. Noord oost Friesland bestaat uit vijf gemeenten: Achtkarspelen, Dongeradeel, Dantumadiel, Ferwerderadiel, Kollumerland en Tytsjerksteradiel.

Jislum en Ferwerderadiel

Onze kleine camping ligt in Jislum. Jislum bestaat uit een paar boerderijen en wat arbeiderswoningen. Op de terp, die grotendeels is afgegraven, staat nog een recent gerestaureerde kerk uit het midden van de 19e eeuw. Er wonen circa 75 mensen in Jislum.

Birdaard ligt ongeveer een kilometer van de camping. Birdaard bruist in het voorjaar en de zomer door het watertoerisme; meer dan tienduizend schepen en boten varen door Birdaard via de Dokkumer Ee en zorgen voor een gezellige drukte langs en op het water. 

Birdaard tips

Door Dokkum kun je uren dwalen en genieten van de prachtige oude binnenstad waar de geveltjes en de oude pakhuizen herinneren aan vergane glorie. De oude bolwerken bieden een schitterend gezicht op de grachten die ‘s zomers druk bevaren worden door plezierboten. Ook op regenachtige dagen hoef je je niet te vervelen. Dokkum bevat een Natuurmuseum en het Admiraliteitshuis. Gezellige winkels in smalle straatjes en de weekmarkt maken dat Dokkum bruist!

Meer informatie over Dokkum

Leeuwarden heeft veel te bieden: een leuk centrum met de oude Waag, de Kanselarij en de scheve toren de Oldehove. De stad heeft ook musea die de moeite waard zijn om te bezoeken: 

  • Het Fries Museum waar steeds wisselende tentoonstellingen zijn, 
  • Het Fries Natuurmuseum, 
  • Het Keramiekmuseum 
  • Het Princessehof en 
  • Het Frysk Letterkundig Museum. 

Cultuur vind je in de stadsschouwburg De Harmonie of in het Tryater. Of tijdens de diverse evenementen zoals het Fries straatfestival.

Voor kinderen is er ook genoeg te beleven in Leeuwarden:

  • Het subtropisch golfslagbad de Blauwe Golf
  • Aqua-zoo het leukste dagje dierentuin van Noord-Nederland